Programma's

Naast algemene concerten, waarbij we op aanvraag vooral volksmuziek of licht klassieke muziek (of een mix van beide) brengen, heeft Jan en Alleman ook een aantal speciale programma's:

Volksmuziek in de klassieke muziek

We hebben een apart repertorium samengesteld over 'Volksmuziek in de klassieke muziek'. In dit programma wordt naast de muziek ook een toelichting gegeven over het gebruik van volksmuziek door klassieke componisten.

Kerstmis en alleman

Kerstmis wordt in heel wat landen ter wereld gevierd. Er bestaan dan ook veel kerstmelodieën. Soms heel ontroerende, soms juist heel vrolijke. We verzamelden een aantal opmerkelijke kerstmelodieën vanuit heel Europa in een speciaal kerstprogramma. We nemen u mee op een muzikale kerstreis doorheen Europa en wisselen de kerstmuziek uit de verschillende landen af met anekdotes en leuke verhalen.

Klezmer in the house

Klezmer is Jiddische feest- en dansmuziek die tegelijkertijd kan ontroeren én verblijden. Nu eens vrolijk, dan weer melancholisch. Oriëntaalse toonladders en een opvallende speelstijl met veel versieringen typeren deze muziek. Deze muziek wordt meestal gespeeld tijdens bruiloften en andere feestelijke gelegenheden van de Oost-Europese chassidische joden. Het woord Klezmer bestaat uit twee Hebreeuwse woorden: klee (instrument) en zemer (lied). Instrumenten dus om mee te zingen! Dat is ook wat wij doen tijdens ons klezmerprogramma. Jan Geuns verzamelde een heel aantal mooie klezmermelodieën en zorgde voor mooie bewerkingen. Sfeer gegarandeerd bij receptie, bruiloft of concert!

Spiegeltent

Tango, wals, foxtrot... Houten dansvloeren. Glas-in-loodramen. Fluwelen binnendoeken. De schittering van het licht in de spiegels en het glas. De werveldende muziek die het ritme van de dansende harten volgt. Dansen in een spiegeltent is altíjd een bijzondere ervaring. Met een heel eigen ambiance. Die bijzondere sfeer willen we met dit 'spiegeltent'-programa dan ook tot leven brengen. Herbeleef de tijd van toen.